Uit mijn comfortzone

Uit mijn comfortzone ‘Waarom ben je hier?’
Ik hoor het haar nog vragen.
Ik mocht 1 woord of 1 zin geven.
‘Uit mijn comfortzone’.
Ik hoor het mezelf nog zeggen.

Het stond al heel lang op mijn bucketlist: een ijsbad a la Wim Hof. En het kwam laatst op mijn pad, een workshop koudetraining via iemand die ik ken. Ik kon niet anders dan er JA op zeggen
» Lees meer

De Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse `Ik heb behoefte aan een nieuw doel in mijn leven. Ik wil de Nijmeegse Vierdaagse gaan lopen en de enige die ik zo gek kan krijgen om mee te gaan, ben jij`.

Ik hoor het mijn beste vriendin nog zeggen, ergens in februari dit jaar, aan de telefoon. Mijn eerste, primaire reactie? Mij niet gezien! Er ging van alles door me heen.. weet je wel hoeveel tijd dat kost? Waar haal ik die tijd vandaan? En 40 kilometer, weet je wel hoe ver dat is? Waarom, in hemelsnaam? Ik geloof dat ik alle tegenargumenten ook wel naar haar heb uitgesproken.
» Lees meer

Doen wat je wilt doen

Doen wat je wilt doen Doen wat je wilt doen. Voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn toch altijd van die situaties waarin je meegaat in de wens van de ander. En hiermee jezelf tekort doet. En vergis je niet, het is ook een kwaliteit om rekening houden te houden met anderen. Tenzij je dat een beetje te veel doet...
» Lees meer

Merci!

Merci! Merci! Dank! Hartelijk dank! Mijn dank gaat uit naar alle mooie momenten van inzicht, van verwondering, van emoties en van echte eye-openers. Van momenten dat er ruimte was om als professional en als mens te groeien. Van de mogelijkheid om samen van en met elkaar te leren. Van de momenten van écht contact en verbinding met anderen.
» Lees meer

Stop thinking, start feeling

Stop thinking, start feeling Vorige week tijdelijks mijn yoga les werd deze uitspraak een aantal keer herhaald: Stop thinking and thinking and thinking. Start feeling. Start doing. En iedere keer als het werd uitgesproken, werd ik er door geraakt. Ik was er nog niet helemaal uit waardoor het kwam, maar na vanochtend weet ik het 100% zeker… het is precies de essentie van mijn werk als coach met paarden.
» Lees meer

Een ervaring met Paardencoaching

Een ervaring met Paardencoaching Een van mijn coachees heeft een verslag geschreven van haar ervaring met Paardencoaching. Zo gaaf te lezen wat ze er allemaal uit heeft weten te halen!
» Lees meer

De lat ligt hoog

De lat ligt hoog Als ik aan mensen vertel dat ik werk als coach met paarden, blijkt het voor veel mensen nog moeilijk om zich hier een voorstelling van te maken. Voorbeelden van een sessie paardencoaching spreken het meeste.
» Lees meer

Lichaamsgericht werken

Lichaamsgericht werken Ik pas het lichaamsgericht werken vaak toe in mijn werk als coach en trainer. Prachtig om te zien hoe de paarden reageren op ademhaling, op spanning(en) of op blokkades. In deze blog aandacht voor de signalen die ons lichaam ons geeft, en hoe je hier naar kan leren luisteren.
» Lees meer

Over een paard dat uit de ring springt…

Over een paard dat uit de ring springt… Bij een sessie paardencoaching brengen we mens en paard samen in een afgezette ring van lint en palen. Hoe vaak heb ik niet al van klanten de vraag gehad of het paard er over heen kan springen. In de vijf jaar dat ik werk als coach met paarden, heb ik het twee keer meegemaakt. De eerste keer was dit een sessie met een (autoritaire) manager die zó veel druk zette dat het paard letterlijk door het lint heen ging. Voor de medewerkers die stonden te kijken, was dit precies wat er op de werkvloer ook speelde. Het liefste dat zij wilden als hun baas aan kwam zetten? Wegwezen!
» Lees meer

Een bijzondere ontmoeting

Een bijzondere ontmoeting Dit keer geen case of praktijkvoorbeeld van een sessie met paarden, maar het verhaal van een bijzondere ontmoeting met een blinde man op 1e Paasdag.
» Lees meer

In dit blog beschrijf ik mijn werk als paardencoach aan de hand van sessies van klanten. De namen van klanten zijn uiteraard gefingeerd.


VOLG MIJ

Volg mij op LinkedIn Volg mij op Facebook