Over dit blog

Over dit blog

Wanneer ik aan mensen vertel dat ik als paardencoach werk, krijg ik vaak verschillende reacties:

  1. Oh wat leuk. Heb ik wel eens over gehoord. Waar doe je dat?

  2. Aaaah.. je bent coach.. (en het wordt angstvallig stil)

  3. Met paarden? Ik heb het nooit zo op paarden, ze zijn zo groot, ben er ooit eens van af gevallen en sindsdien kom ik er liever niet bij in de buurt...

Toen ik in 2008 als paardencoach begon, was deze coachingsmethode nog vrij onbekend. 9 van de 10 keer hadden mensen er geen beeld bij en werd vaak de associatie gemaakt met 'vaag' of 'zweverig'. 

Inmiddels heeft het coachen met paarden steeds meer bekendheid gekregen. Mensen lezen er over, kennen iemand die het heeft ervaren of hebben een paardencoach in hun netwerk. Een mooie ontwikkeling natuurlijk!

Toch roept het coachen met paarden nog steeds vragen op. Mijn ervaring is dat het het beste werkt om zo veel als mogelijk te vertellen hoe een sessie of teamsessie paardencoaching er aan toe gaat. En vooral, hoe het klanten verder heeft geholpen.

In dit blog ga ik daarom in op ervaringen van klanten. Wat voor oefeningen krijgen ze, wat voor inzichten hebben ze opgedaan, hoe heeft hen dit geholpen in werk en leven? Wat heeft het hen opgeleverd? Zo veel als mogelijk up-to-date informatie, uiteraard geanonimiseerd.

Wat het mij oplevert? Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring als paardencoach met jullie te kunnen delen. Mijn doel is om zo veel als mogelijk mensen, teams en organisaties kennis te laten maken met deze relatief onbekende coachingsmethode. Ik geloof echt in de kracht van het paard als spiegel en streef naar zo veel mogelijk naamsbekendheid. Aan jullie dan ook het verzoek om dit blog via zo veel mogelijk kanalen te delen.

Hartelijke groeten,

Namens Stap Voorwaarts | coaching en training met behulp van paarden
Simone van Loon

1 Reactie

Jürgen
september 10, 2013 09:11
1
top blog. Heel veel succes!

Reageer

Annuleren

Weblogoverzicht

VOLG MIJ

Volg mij op LinkedIn Volg mij op Facebook