Zonder oordelen

Zonder oordelen

Meike is een vrouw van 28 jaar oud. Ze werkt al een aantal jaar als zelfstandig ondernemer. Door persoonlijke omstandigheden kan ze op dit moment haar werk niet uitvoeren; ze is al een paar maanden uit de running. Ze zit niet zo lekker in haar vel, piekert veel en slaapt slecht. Ze is niet het type dat snel hulp vraagt; problemen lost ze het liefste zelf op.

Van jongs af aan heeft Meike affiniteit met paarden. Ze gaat wekelijks naar paardrijles en geniet hier ontzettend van. Ze wordt met name rustig van het contact met paarden, op de een of andere manier lukt het haar tussen de paarden beter om zaken los te laten en ‘niet zo veel te moeten’. Precies de reden dat ze voor een coaching met paarden heeft gekozen.

Meike heeft als coachingsdoel om meer vertrouwen te krijgen in zichzelf. Ze wil graag rust in haar hoofd en blij zijn met wie ze is. Ze is zichzelf eigenlijk constant aan het vergelijken met anderen en loopt al jaren op haar tenen. Ze is zich hier heel erg van bewust, maar vindt het moeilijk om hier verandering in te brengen.

We beginnen met een eerste oefening: maak contact met het paard. Binnen enkele seconden wordt Meike met zichzelf geconfronteerd. Haar hoofd draait op volle toeren: ik moet de opdracht goed uitvoeren, het gaat me vast niet lukken, het paard ziet me niet staan, straks walst hij over me heen… En dat is ook precies wat er gebeurt: het lukt niet om de opdracht uit te voeren, het paard ziet haar niet staan en gaat over haar grenzen heen door haar een duw te geven. Meike voelt zich volledig uit het veld geslagen, dit is precies hoe het altijd gaat.

Maar wat nu als ze al die gedachten nu eens laat voor wat ze zijn? Als het zou lukken om de opdracht nu eens uit te schakelen en minder bezig te zijn met wat er allemaal kan gebeuren? Even helemaal niks aan je hoofd maar in het NU en zijn wie je bent zonder oordelen over jezelf?

Voor Meike een enorme eye-opener. Vol overgave probeert ze het opnieuw. Dit keer zonder dat ze bezig is met de opdracht. Meike concentreert zich op zichzelf en op haar eigen doel. Het lukt haar om het paard duidelijk aan te geven wat ze wil. Ze is rustig, heeft de focus op haar eigen lijn en laat zich hier niet van af brengen. Ze is zelfs totaal van de opdracht afgestapt en loopt vol vertrouwen haar eigen route met het paard achter haar aan. Een prachtig moment.

Dit is hoe Meike ook in het dagelijks leven wil zijn. Een vrouw die gelooft in zichzelf en haar eigen lijn volgt zonder bezig te zijn met oordelen. In de sessie heeft ze geleerd wat hier voor nodig is: het loslaten van gedachten en focussen op haar doelen. Natuurlijk niet zomaar even gedaan maar een hele fijne succeservaring waarin het paard haar heeft laten ervaren dat ze trots op zichzelf mag zijn. Een hele mooie stap in de goede richting.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Weblogoverzicht

VOLG MIJ

Volg mij op LinkedIn Volg mij op Facebook