De Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse

`Ik heb behoefte aan een nieuw doel in mijn leven. Ik wil de Nijmeegse Vierdaagse gaan lopen en de enige die ik zo gek kan krijgen om mee te gaan, ben jij`. 

Ik hoor het mijn beste vriendin nog zeggen, ergens in februari dit jaar, aan de telefoon. Mijn eerste, primaire reactie? Mij niet gezien! Er ging van alles door me heen.. weet je wel hoeveel tijd dat kost? Waar haal ik die tijd vandaan? En 40 kilometer, weet je wel hoe ver dat is? Waarom, in hemelsnaam? Ik geloof dat ik alle tegenargumenten ook wel naar haar heb uitgesproken.

In tweede instantie, nadat ik er een nachtje over had geslapen, en ook mijn man eens voorzichtig had gepeild wat hij van het idee vond, kwam er toch ook ruimte voor andere gedachten. Het past bij mijn voornemen om dit jaar meer te gaan bewegen. Het past bij mijn behoefte om meer in de natuur te zijn. Het geeft de ruimte voor wat meer me-time, waar ik best zin in heb met de drukte van een eigen onderneming en een jong gezin thuis. En ook, ik zie mijn beste vriendin wat vaker!

Puntje bij paaltje heb ik me natuurlijk ingeschreven, net als mijn vriendin. Ik had me laten vertellen dat een inschrijving niet per betekent dat je ook daadwerkelijk wordt ingeloot. Laat staan, dat je allebei wordt ingeloot. De kans dat dit zou gaan gebeuren, was 45%, zo hadden we uitgerekend.

Eind maart was de dag van de waarheid en jazeker: allebei ingeloot! Ik zal niet zo snel vergeten welke reactie dat bij mij teweeg bracht… Aan de telefoon met mijn vriendin, die bleek ingeloot, en ik met mijn laptop op schoot en dan die letters cursief gedrukt… Ik kwam niet meer bij, werkelijk de tranen van het lachen.. Daar begon ons avontuur…

De volgende ochtend natuurlijk direct naar de Bever Sport voor wandelschoenen, wandelsokken en elke tip die ik maar kon krijgen, pakte ik met beide handen aan. We zijn inmiddels een kleine vier maanden verder, met al heel wat uren en kilometers gewandeld. Aanstaande vrijdag lopen we onze eerste 40 kilometer samen. De week erna twee dagen achter elkaar, om te zien en te voelen hoe dat bevalt. En dan is het ons vooral mentaal voorbereiden voor de Vierdaagse, die op 17 juli begint.  

Waarom ik dit verhaal op mijn blog zet? Ik vind het mooi dat ik, door open te staan voor iets waar ik oorspronkelijk helemaal niet voor open stond, mezelf de ruimte heb gegeven om een hele gave ervaring op te doen (tot nu toe, tenminste).

Zo komen we op de mooiste plekken van Nederland. Nooit geweten dat de natuur in Nederland zó mooi en afwisselend is, en ook zo dichtbij. Elke keer zijn we weer verrast door wat we op ons pad tegen komen. Het trainen voor de Vierdaagse heeft ook een verdieping van onze vriendschap gegeven. We leren elkaar nog beter kennen, op de goede momenten, maar zeker ook op de momenten dat het even moeilijk is. Ik herinner me een hele warme dag, met een route die halverwege weer terug kwam bij het terras waar onze auto’s stonden geparkeerd. En dat je dan pas op de helft bent… De keren die we verdwaald zijn, en niet op ons richtingsgevoel durfden te vertrouwen, en al zeker niet op elkaars richtingsgevoel. De keren dat we zo ontzettend moesten lachen, vanwege het realiteitsbesef dat we de Vierdaagse gaan lopen (en het helemaal hadden gehad met het wandelen). Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het wandelen zelf doet me ook erg goed. Ik voel me fit en het is heerlijk om in de flow van het wandelen te zijn, even helemaal uit het hoofd en in het lijf. We hebben leuke ontmoetingen en gesprekken met mensen om ons heen die ook die Vierdaagse hebben gelopen of willen gaan doen. En mijn twee zoontjes hebben in het weekend ‘Mannen-dag!’ met mijn man die echt quality time met hen heeft.

 

Begrijp me niet verkeerd, dit is geen pleidooi om de Vierdaagse te gaan lopen. Hoewel ik het je natuurlijk wel kan aanraden. Het is wel een verhaal dat hopelijk inspireert om eens wél voor iets te gaan en te ervaren wat het voor jou en/of een ander kan betekenen. Veel plezier!         

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Weblogoverzicht

VOLG MIJ

Volg mij op LinkedIn Volg mij op Facebook