InDIVIDUELE coaching (met paarden)

Functioneer je prima, en heb je toch het gevoel dat je vastzit? In moeten in plaats van willen, in het anderen naar de zin maken, in opgeslokt worden door de druk van je omgeving? Coaching met paarden helpt je om snel duidelijk te krijgen waar het wringt.

Ik, Simone van Loon, vul paardencoaching aan met andere methodieken uit onder andere positieve psychologie en uit Lichaamswerk. Altijd gericht op de beweging naar zelfredzaamheid en het benutten van je talenten. Zodat jij de regie over je eigen leven terug kunt pakken.

Bij welke vragen kan paardencoaching je helpen?

  • Ik laat me snel voor iemands karretje spannen. Mijn omgeving neemt een loopje met me. Hoe kom ik voor mezelf op?
  • Ik heb het niet naar mijn zin op het werk. Hoe komt dit? Tijd voor een andere baan, of is er iets anders aan de hand?
  • Ik vind het moeilijk knopen door te hakken. Hoe word ik zeker van mijn zaak?
  • Ik ben altijd bezig met wat anderen van me vinden. Ik wil leren mijn eigen lijn te volgen.
  • Ik zit niet lekker in mijn vel. Wat kan ik doen om me beter te voelen?
  • Ik laat me snel overdonderen door dominante mensen. Hoe neem ik zelf de leiding in werk en leven?
  • Ik krijg anderen zelden mee in wat ik wil. Hoe verander ik dit?

de effecten

De effecten van mijn coaching zijn: meer energie, meer geluk, meer doen wat je wil doen, meer laten wat je wil laten, meer in contact met je gevoel, meer in contact met wat je nodig hebt, meer ruimte voor jezelf, meer vertrouwen in eigen kunnen en meer vrijheid (bijvoorbeeld in keuzes die je maakt).

‘Door de coachingssessie ben ik me bewust van hoe ik mijn werk sta, wat ik wil en vooral wat ik niet meer wil.'‘ – M. de Jong


een losstaande sessie of een coachingstraject?

Kies je voor een eenmalige sessie of een traject van meerdere sessies? Soms is één sessie bij Stap Voorwaarts al genoeg. Dat is het geval bij vragen of thema’s die geen grote last zijn, of als toevoeging aan bestaande coaching. Voor een groter thema of terugkerende patronen kom je verder met een traject. Bel of mail me om te kijken wat op dit moment bij je past.

OP DE MANEGE EN IN DE NATUUR

Een intake begint niet op kantoor, maar op de manege en in de natuur. In een gesprek krijgen we eerst scherp waar jij naar toe wilt. Daarna gaan we direct samen de bak in om te doen, te voelen en te ervaren.

Ik hoor, zie, luister. Ik stel vragen die inspelen op wat er is. Als het past bij de situatie, doen we lichaamsgerichte oefeningen, die je helpen voelen wat je lijf zegt. Je kunt experimenteren met je houding en bewegingen. Het paard laat je onmiddellijk zien waar de energie stroomt en waar het blokkeert.

De interactie met het paard nodigt uit om jezelf serieus te nemen. Om alleen maar te zíjn, in het hier nu. Om oordelen achterwege te laten. Mensen worden daar heel blij van. Voor velen is het een ervaring waar ze de rest van hun leven wat aan hebben.


WANDELCOACHING

In een coachingstraject kúnnen we gaan wandelen. Omdat je dan letterlijk in beweging bent, kom je veel meer in je lijf en kunt opmerken wat het zegt. Tegelijkertijd reflecteren we op wat je opvalt tijdens de wandeling. Een hek, een open ruimte, een bepaalde boom: waarom zie je juist dàt, en wat symboliseert het voor jou? Het is een vorm van spelen waarbij goed of slecht niet bestaan. Het inspireert om te ontdekken wat je nodig hebt om je leven zo fijn mogelijk te leven. 

individuele coaching

VOLG MIJ

Volg mij op LinkedIn Volg mij op Facebook