Vraag en antwoord

 • Paardencoaching, wat levert het mij of mijn team op?

  Het klinkt misschien zweverig, paardencoaching. Maar niets is minder waar: paardencoaching is een snelle en effectieve manier om zicht te krijgen op jouw of jullie kwaliteiten en valkuilen. Het geeft zelfinzicht en concrete handvatten om problemen aan te pakken en te komen tot persoonlijke en professionele groei.

 • Kan ik de paardencoaching van Stap Voorwaarts zien als een therapievorm?

  Nee, paardencoaching is geen therapie. De methode kan je weer op de rit zetten als je vastloopt. Dat overkomt iedereen wel eens. Maar soms is er meer aan de hand. Dan spreken we van een psychisch ziektebeeld. Ook dat kan je zo maar overkomen, maar je hebt dan wel passende behandeling nodig. Coaching met paarden is daar niet op toegespitst. Simone van Loon, de coach, is opgeleid tot psycholoog. Zij herkent aandoeningen, en verwijst je door indien nodig.

  Bij paardencoaching ga je actief aan de slag met waar je concreet tegenaan loopt. De focus ligt op de toekomst en het vinden van passende oplossingen.

 • Ik ben bang voor paarden. Kan ik wel deelnemen aan paardencoaching?

  Je bent niet de enige: veel mensen zijn bang voor paarden. Het zijn nu eenmaal grote, imposante dieren. Angst voor paarden hoeft geen probleem te zijn bij paardencoaching. Sterker nog, het kan je van je angst voor paarden afhelpen. Dat kan een mooi bijkomend resultaat zijn van de paardencoaching. Daarnaast kan de kick van het durven omgaan met paarden je stimuleren ook andere angsten te overwinnen.

 • Ik heb geen ervaring met paarden. Kan ik toch deelnemen aan paardencoaching?

  Ervaring met paarden is niet relevant bij paardencoaching van Stap Voorwaarts. Je hoeft niet te kunnen paardrijden, alle oefeningen zijn naast het paard. Paardencoaching is wel actief en vindt vaak in de buitenlucht plaats. Trek daarom makkelijke kleding en schoenen aan, die vuil mogen worden.

 • Is ieder paard geschikt voor paardencoaching?

  Ja. Het paard mag gewoon paard zijn. Stap Voorwaarts werkt alleen met gezonde paarden. Paarden die goed opgevoed zijn, die goed verzorgd worden en die de ruimte hebben om zichzelf te zijn.

 • Paardencoaching, is dat hetzelfde als paardenfluisteren?

  Nee. Een ‘paardenfluisteraar’ helpt paarden, die bijvoorbeeld angstig zijn door een trauma. Bij paardencoaching helpt het paard de mens. Het paard houdt je een spiegel voor, en geeft je nieuwe inzichten. De coach vertaalt wat het paard laat zien, en helpt je om het op je leven toe te passen.

Heb je vragen over paardencoaching?

Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag aan coach Simone van Loon via de mail info@stapvoorwaarts.nl of bel 06-53909764.

‘Ik zag er tegenop, omdat ik paarden eng vind. Gelukkig kreeg ik de tijd om aan het paard te wennen, waardoor ik me steeds vertrouwder voelde. Mijn idee over paarden is positief bijgesteld. Dit prikkelt me om mijn andere angsten aan te gaan.' – I. Meershoek, persoonlijk begeleider zorg


VOLG MIJ

Volg mij op LinkedIn Volg mij op Facebook